Kinderziektes – Gevaarlijk Drama?

Wanneer iemand praat over bijvoorbeeld een nieuw computersysteem en er iets nog niet helemaal in orde is, dan zegt men ook wel dat het systeem ‘nog wat kinderziektes’ heeft. Dat stelt dan niet veel voor. Door het systeem te gebruiken, komen de onhandigheden aan het licht en kunnen ze op basis van een inventarisatie worden opgelost. Het woord kinderziektes wordt in onze taal dus gebruikt om onschuldige foutjes of ongemakken mee aan te geven. Dat is niet voor niets zo. Kinderziektes zijn in principe ook onschuldig.

Wat is dat nou eigenlijk, een kinderziekte?
Er zijn verschillende kinderziektes en kinderen maken deze een voor een door. Wat er onder andere gebeurt, is dat door het overwinnen van die ziektes het afweersysteem oftewel immuunsysteem steeds sterker wordt. Borstvoeding is overigens ook een belangrijke factor en ideaal is borstvoeding van ongevaccineerde moeders. Die moeders hebben namelijk zelf de kinderziektes doorleefd en geven die afweerstoffen mee aan hun baby. Het is nét alsof de natuur het zo heeft bedoeld 😉
Kinderziektes zijn niets om van in paniek te raken en dat gebeurde in het verleden ook niet. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80 en kan me nog goed herinneren hoe de ‘ouders’ om ons heen bespraken dat een van de kinderen waterpokken had bijvoorbeeld, of de mazelen. Geen paniek, de kinderen mochten gewoon uitzieken en kwamen weer gezond en wel terug op school. Was er sprake van Rodehond? Dan bleven zwangere vrouwen er uit de buurt omdat een ongeboren kind er afwijkingen van kan krijgen. Een bekend voorbeeld is Prinses Christina (Marijke) met haar oogafwijking.

Wel of niet vaccineren
Zoals ik niet mag zeggen of dat je Kruidengeneeskunde kunt inzetten bij kinderziektes en hoe, mag ik ook vast mijn mening niet geven over vaccinaties. Ik wil wel graag dat je een weloverwogen besluit kunt nemen voor je je kind(eren) blootstelt aan aluminium, formaldehyde en E621. Ik zie namelijk kinderen met vaccinatieschade in mijn praktijk en ik ben niet de enige. Ook merk ik dat ouders bang zijn om niet te vaccineren, wat volkomen onnodig is.
Dr. (lees: regulier huisarts in ruste) Hans Moolenburgh heeft verschillende zeer verhelderende lezingen gegeven over vaccineren. Ik deel hieronder één van de lezingen die zeer makkelijk te volgen is.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf
ps. wil je een consult afspreken? Mail dan naar dekruidenmaan@gmail.com.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s