Recept met Cavolo Nero

De KruidenMaan Merel Burggraaf Kruidengeneeskunde fytotherapie natuurgeneeskunde homeopathie cavolo nero recept zwarte koolToen ik een foto had gepost op Instagram en onze Facebook-pagina van de prachtige smaakvolle diep donkergroene bladeren van cavolo nero, oftewel zwarte kool, kreeg ik van verschillende mensen de vraag of ik een lekker recept heb. Ik vind het zo leuk om rechtstreeks op dit soort vragen en verzoeken te reageren, dat ik nu graag met je deel wat ik er gisterenavond van heb gemaakt 🙂 Wij halen trouwens alles bij de biologische supermarkt Ekoplaza omdat wij het belangrijk vinden om biologisch te eten. Je vindt dus sowieso alles wat hieronder staat bij Ekoplaza.

Pasta met Zwarte Kool voor 4 personen
Benodigdheden (te koop bij Ekoplaza)
1 pak rode linzenpasta (lekker eiwitrijk en geen granen)
1 fles passata di pommodori (tomatensaus van Demeter)
500 gram cavolo nero
rauwmelkse boerenkaas, naar smaak, in blokjes gesneden (wij houden nogal van veel kaas)
naar smaak knoflook, zwarte peper en himalaya of Keltisch zeezout (veel beter dan keukenzout)
verse platte peterselie
extra virgin olijfolie
kokosolie om in te bakken (wij gebruiken overal de extra virgin kokosolie voor)

Snij om te beginnen de cavolo nero in kleine stukken. Het is behoorlijk stevige groente, dus die stoom ik eerst tot het malser is.
Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Zodra het water kookt, doe je daar de pasta in en roer je er even doorheen zodat de pasta los blijft van elkaar. Ik zet altijd gelijk het vuur uit en hou de pan even apart. Deze pasta hoeft namelijk niet te koken. Gewoon enkele minuten in het gekookte water later liggen.
Tijdens het aan de kook brengen van het water voor de pasta…
doe je wat kokosolie in een pan waar je de pastasaus in gaat maken. Dan voeg je de cavolo nero toe en die laat je kort sudderen. Daarna voeg je de tomatensaus toe, en ook de knoflook, peper en het zout. Dat roer je af en toe en als je de cavolo nero zacht genoeg vindt, dan zet je het vuur af.
Giet vervolgens de pasta af. De saus giet je dan bij de pasta en en roer je er doorheen. Dan voeg je ook de kaasblokjes toe en die roer je er ook nog even doorheen.
Schep vervolgens de gewenste hoeveelheid op de borden, voeg wat lekkere olijfolie en peterselie toe en geniet ervan!
De KruidenMaan Merel Burggraaf Kruidengeneeskunde fytotherapie natuurgeneeskunde homeopathie cavolo nero recept zwarte kool 2Dit is geen culinair hoogstandje, maar gewoon een lekkere snelle gezonde hap 🙂 Ik kan me ook voorstellen dat je van cavolo nero heerlijke rolletjes kunt maken die je vult met een mengsel van tonijn, gekookte quinoa, kruiden en kaas bijvoorbeeld en dan stoomt. Dat heb ik nog niet geprobeerd hoor, maar ook dat is ongetwijfeld lekker.

Ik hoop dat je van cavolo nero kunt genieten! Het zit vol goede voedingsstoffen, heeft een rijke smaak en het is weer eens wat anders.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf
Natuurgeneeskundige

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s